Fauna – Landpattedyr

Fauna-Terrestriske Pattedyr Norge er hjemsted for mange forskellige arter af pattedyr, hvad vi møder og med os, og mange arter, der er karakteristiske for de nordlige regioner. Dog en bestemt måde, hvorpå folk bosætter sig (mange gårde, ganske vist spredt langt fra hinanden, men det er næsten jævnt fordelt over hele landet) har en begrænsende virkning på det naturlige miljø, og bidrager også til reduktionen af ​​antallet af dyr.

Kaniner (kanin), som sandsynligvis en gang undslap fra avlsbedriften, de bosatte sig i den sydlige og sydvestlige del af landet. Arktisk hare (harej findes over hele Norge, især på heder eller bjergmarker, og nogle gange også i skove. Pindsvin [pindsvin) kan findes syd for Trandelag. De skovklædte og søede plettede områder i det sydlige Norge er beboet af et stort antal bævere [drik). Borsuki [grævling) de bor i floddalene og skovene i det sydlige Norge, mens odderne (oter) i vandet i floder, der flyder blandt skove og i havet (undtagen den nordlige del af Finnmark).

Væsler (lykkelig) og hermelin (myskatt) de er rigelige i alle distrikter. Pelsen af ​​de nordlige sorter bliver hvid om vinteren. Det er netop på grund af den smukke vinterkåbe, at hermelin er fanget. Ensom jerv, glad for ensomhed (jerv), væsens større fætter, beboer bjergskove og lavere bjergområder, hovedsageligt nær sumpe og søer i Nordland og i det østlige og centrale Norge. Skovmartens (skov tørv) kan observeres i mange våde områder, skovområder syd for Finnmark. Norki, findes i skovklædte områder i nord så langt som Tromsø, de kan også lide vand.

Almindelige fekoin egern) de findes i stort antal i nåleskove over hele Norge. Shrews er også almindelige (spissmus) og gnavere, som en husmus (husmus), brun rotte [gået i stykker] og nornica (markmus), beboer alle distrikter. Selvom den brune rotte har det latinske navn Rattus norvegicus, det vil sige den norske rotte, ikke fra Norge, men fra Asien; det ankom kun en gang til den europæiske verden om bord på norske skibe. Nogle gnavere, som inkluderer engelske voles, bjergrotter og nordlige vandrotter, selv i højder 1300 m.

Lemmings (lemen), forekommer i bjergområder på ca.. 30% landområde, de lever hovedsageligt i dele placeret i en højde på ca.. 800 m i syd og i de nedre dele af den nordlige del af landet. Disse dyr vokser til 10 cm i længden, de har blød fawn-sort pels, beaded øjne og fremtrædende øvre fortænder. Lemmings kan blive vrede, når du møder dem i bjergene, laver hvæser og knirk, og endda angribe! En række lemming, der lever i skove (skoglemen) bor nær den svenske grænse mellem Hedmark og Finnmark. De fleste arter af norske flagermus (flagermus| bor i det sydlige Norge, men den nordlige flagermus kan findes over hele landet.

Området, hvor hjorten findes (kronhjort) den strækker sig så langt som polarcirklen, mens rådyr lever i skove i den sydlige og østlige del af Norge. De skovklædte områder fra den sydlige del af landet til den sydlige del af Finnmark er elgenes domæne [elg], kloge dyr, hvilken – i modsætning til eventyrene om turister – hold dig væk fra mennesker og veje. Rensdyr (reinsdyi) bor i store flokke i naturen, normalt over den øvre grænse for skovniveauet, nogle gange endda i højder 2000 m n.p.m., især på Hardangeryidda-platået, men han kan også findes i Jotunheimen, Dovre-fjell og i fastlandets dele af Trandelag County. Finnmarks rensdyr ejes af samerne (Samer), som fører flokke til havet i begyndelsen af ​​sommeren, og til vinteren vender de tilbage til det indre af landet med dem. Mindre rensdyr fra Svalbard (svalbardrein) forekommer kun på øerne Svalbard.

I slutningen af ​​årene 40. Moskusokse er genindført i Dovrefjell National Park |Moskus okse), importeret fra Grønland I Flere oplysninger i boksen i kapitlet Midt-Norge).

Som i mange andre lande, ulve (ulv) de kan ikke lide landmændene, rensdyrhyrder eller jægere.

Meget få arter lever i Norge, de er hovedsageligt koncentreret i nærheden af ​​Hammar, og også i Finn-mark. Ulve, som kommer fra Rusland fra tid til anden, det dræber sig selv på grund af den påståede trussel om rabies. Røde ræve (rodreyjs findes mange steder, men deres antal er faldende på grund af hyppig skurtsygdom. Arktiske ræve, det vil sige fenki (bjergræv), de er placeret i området nord for jernbanelinjen Oslo-Bergen, hovedsagelig over skovbunden, og også på Svalbard. Et sjældent dyr er en los, der lever alene i skovene {Los|, den eneste repræsentant for store katte, der bor i Europa.

Brune bjørne (bjorn) de er blevet forfulgt i århundreder. En håndfuld af arterne overlevede i skovklædte dale langs den svenske grænse, mellem Hedmark og Finnmark. Den eneste permanente gruppe bjørne i Norge bor i 0vre Pasvik National Park i det sydlige Finnmark.

Isbjørne (isbjorn) de bor kun på Svalbard. De er ikke typiske landdyr, da de bruger meget tid på ispakker eller driver store nedbrud. Siden dens ikrafttræden i 1973 r. jagtforbudet har øget antallet til mere end 5000. Isbjørnen er verdens største kødædende land, vejer op til 720 kg og når en længde på op til 2,5 m. På trods af deres størrelse er disse dyr hurtige og smidige. Pelsen på fodsålerne gør det lettere at navigere på is og sne og giver yderligere isolering. Isbjørne lever hovedsageligt af sæler, hvaler kastet på stranden, fisk og fugle, dog angriber de sjældent rensdyr eller andre landpattedyr (inklusive – hvilket held – human]. Isbjørnemælk består af in 30% fra fedt, det vil sige, det er den mest brændende mad af alle kødædende landpattedyr. Det gør det muligt for bjørne at vokse hurtigt og hjælper dem med at modstå lave temperaturer. På grund af sin specifikke diæt indeholder en isbjørns lever så stor mængde D-vitamin., at hun kunne dræbe en mand, hvem ville spise hende.